2019 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Projekto partnerių susitikimas Rumunijoje, Konstanta mieste 2019 04 14-20 d.

Į projekto partnerių susitikimą Rumunijoje Konstanta mieste išvykome dviese - Vida Petraitienė ir Inga Krikštanienė. Čia turėjome pristatyti savo įstaigos sportinę ir vaikų sveikatinimo veiklą.


Po beveik parą trukusios kelionės į Konstantą, viešbutyje buvome maloniai nustebintos šiltomis lauktuvėmis ir jaukiu kambariu.






Sekančios dienos ryte viešbučio salėje prasidėjo konferencija, kurios metu veikė didžiulė įvairių priemonių vaikų veiklai paroda












Pranešimus konferencijoje skaitė vaikų darželio “Perlutele marii” direktorė Nikoleta Savu, mokytojos Irinela Nicolac, Mihaela Ivan. Jos supažindino su Rumunijos švietimo sistema, ikimokyklinio ugdymo pasiekimais, papasakojo apie vykdomas naujausias veiklas.





Pristatymus apie savo įstaigos sportinę ir vaikų sveikatinimo veiklą padarė Turkijos, Latvijos, Graikijos ir Lietuvos partneriai. 







Projekto dalyviams buvo demonstruojamos įdomios veiklos su vaikais: “Pakrančių menas”, “Muzikos terapija”, “Šokiai”, “Aš esu draugiškas vaikas”, “Emocijų vėduoklė”, “Mandalos”, “Judėjimo terapija” ir daug kitų

















Sekančias pora dienų lankėmės Konstanta vaikų darželyje Gradinita “Perlutele marii”, susipažinome su gražias grupes lankančiais vaikais ir jų pedagogais 












Stebėjome partnerių vedamas sportines veiklas su vaikais.

Nuotaikinga, judri, linksma ir pilna emocijų partnerių iš Lenkijos veikla “Klounai”.





Partnerių iš Italijos vedama sportinė veikla


Veiklą vedė partneriai iš Bulgarijos






Įdomią, judrią ir spalvingą veiklą pravedė partneriai iš Portugalijos





Paskutinė diena Konstantoje buvo kupina judrių sportinių estafečių, šokių, varžybų, žaidimų ir smagaus bendravimo su mielais rumunų vaikais ir jų tėvais bei pedagogais. Jaukioje užmiesčio viloje buvo suorganizuotos bendros vaikų, tėvų ir mokytojų sportinės varžybos, apdovanojimai, sertifikatų įteikimas ir šventinė vakarienė su nuostabiais rumunų liaudies šokiais, kuriuos atliko keletas šokėjų kolektyvų.












Partnerių susitikimo Konstantoje metu buvome plačiai supažindinti su rumunų liaudies menu, tradicijomis, papročiais, apsilankėme liaudies meno muziejuje, dalyvavome įdomioje ekskursijoje po senamiestį, jo bažnyčias ir garsiausias vietas, daug vaikštinėjome Juodosios jūros pakrantėmis, nusėtomis kriauklelių. Nuoširdūs rumunų žmonės, jų temperamentingi šokiai, nuostabūs ir spalvingi tautiniai rūbai, tradiciniai patiekalai paliko neišdildomus įspūdžius ir prisiminimus.











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą